Jaarverslag 2017

Het voltallige bestuur heeft 3 maal vergaderd in Hilversum.

Missie Nederland organiseerde in de loop van het jaar verschillende bijeenkomsten, die van belang zijn voor stichtingen, zoals Liebenzell Mission Nederland. Indien mogelijk en noodzakelijk werden deze bezocht.

De familie Koelman is voor het derde jaar op rij actief geweest in Zambia op de AMANO school. Hij is geschikt als uitvoerder van bouwprojecten en zij zet zich in voor de kinderen en wat verder op haar weg komt.
De AMANO school is een project in Zambia, waar kinderen o.a. van zendelingen, een goede, christelijke opleiding krijgen en ook per klas enkele zogenaamde Aids weeskinderen gesponsord worden.

Het jongeren- en kinderwerk in Mushili, een buitenwijk van Ndola in Zambia, geeft de werkers veel voldoening. Daarnaast wordt op proefveldjes de landbouwmethode Foundations for Farming toegepast en geleerd aan boeren, weduwen en Bijbelschoolstudenten. De resultaten zijn goed en de mensen zijn blij omdat ze hierdoor in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien.
De familie Laan, die hier jaren met vreugde heeft gewerkt, is in augustus definitief naar Nederland teruggekeerd. De kinderen komen in de leeftijd dat er binnen enkele jaren een vervolgopleiding moet worden gezocht en daar is in Nederland gelegenheid voor. In verband met hun re-entry zijn verschillende gesprekken gevoerd.
Het werk in Mushili is in goede handen overgedragen aan nieuwe zendingswerkers.

Met hulp van twee Bijbelschoolstudenten van Liebenzell Mission Duitsland is ook dit jaar een stand bemand op de zendingsconferentie 'Opwekking' tijdens het Pinksterweekend in Biddinghuizen. Een uitgelezen gelegenheid om de naam en het werk van de stichting bekend te maken bij een groter publiek (± 50.000 bezoekers). Er zijn gesprekken gevoerd met ge├»nteresseerden in zending, representatiemateriaal uitgedeeld (rolletjes pepermunt en balpennen) en allerlei artikelen uit de zendingslanden getoond. Folders en dergelijke werden meegenomen.
Op het Bible College for Mission Training Cornerstone in Beugen mochten we onze stichting presenteren.

De stichting heeft dit jaar het blad 'Zending in de schijnwerpers' twee keer uitgegeven.
Dit blad wordt per post verzonden naar bijna 500 adressen en nog eens naar ongeveer 50 e-mailadressen.

Als stichting zijn we dankbaar dat God ons in de gelegenheid heeft gesteld in 2017 onze taak uit te voeren.