Gebedsonderwerpen

Japan - God kan jonge mensen vrij maken

Mei 2018 - School en maatschappij nemen zoveel tijd in beslag dat jonge mensen nauwelijks tijd hebben om over belangrijke vragen in het leven na te deneken. Ze hebben meestal geen energie over voor activiteiten buiten de school. Sommigen stoppen met school, worden aggressief, of plegen zelfmoord. Religie speelt voor velen geen enkele rol. Laten we bidden dat God de harten van jonge mensen zal bereieken en hen zal bevrijden.
Venezuela - Een hart voor de mensen

April 2018 - In een land dat ooit rijk was, maken tekorten, onlusten en plunderingen het leven moeilijk. Veel christelijke organisaties hebben het land al verlaten. De Venezuelaanse Bijbel League blijft doorwerken onder de zwaarste omstandigheden. Laten we bidden dat God de arbeiders sterk zal maken. Bid met hen voor de komende verkiezingen en voor een regering die God vreest en goed zorgt voor de eigen natie.
Japan - Zorgen over de volgende generatie

Februari 2018 - Maar 6% van de Christenen is jonger dan 30 jaar. Voorgangers zijn meestal boven de 60. Het is moeilijk geworden om de volgende generatie te bereieken met het Evangelie.
Veel kerken hebben geen kinderwerk meer. Laten we bidden voor jonge voorgangers, vrijwilligers en zendelingen die willen zorgen voor de kinderen en hun families, zodat de jonge mensen zullen groeien in de kerk.
El Salvador - Jonge mensen bereiken

September 2017 - El salvador lijdt onder armoede en misdaad. Ongeveer 70% van de jonge mannen behoort tot een bende of misdadigers die heersen over grote gebieden en vele mensen doden. Het is moeilijk om jongeren te bereiken met traditionele methodes. We bidden dat de kerken nieuwe manieren zullen vinden om Jezus bekend te maken en de maatschappij positief kunnen beïnvloeden.
Bangladesh - God, versterk hun geloof

September 2017 - Bangladesh is het op twee na grootste Islamitische land ter wereld. Ongeveer 0.3% van de hele bevolking gaat naar een Christelijke kerk. Dat is vaak heel moeilijk voor deze superkleine minderheid. We bidden voor de voorgangers die te maken hebben met vijandschap, en we bidden voor geestelijke leven van de kerkleden. Moge de Christenen een zegen zijn voor hun land.
Ecuador - Mensen hebben Jezus nodig

Augustus 2017 - Ongeveer 50.000 Afro-Ecuadorianen leven in de kustplaats San Lorenzo. Er is een groep Christenen die in samenwerking met Liebenzell Mission wil beginnen te evangeliseren in deze stad. We bidden dat God deuren opent en dat er een kerk gesticht kan worden. Het zou prachtig zijn als er een zendeling naar San Lorenzo gestuurd kan worden.
India - Veel mensen hopen op een bijbel

Mei 2017 - Er is een grote vraag naar bijbels en andere christelijke literatuur. Veel mensen willen weten waar het christelijke geloof over gaat. Bijbels worden gegeven aan christenen en niet-christenen die echte interesse in Jezus tonen. We bidden dat mensen Jezus door Gods Woord zullen leren kennen en geloof in Hem zullen vinden.
Colombia - Vervolgd door criminelen

Mei 2017 - Drugskartels en andere criminele organisaties beheersen grote delen van het land. Alle inwoners lijden onder de conflicten. Christenen worden bijzonder hard geraakt wanneer ze niet toegeven aan de eisen en wanneer ze openlijk getuigen van hun geloof. Kerken worden vernietigd en christenen worden ontvoerd en gedood. Wij bidden dat God de christenen zal helpen en beschermen en de kracht van de criminelen zal vernietigen.
China - Een voorganger is opnieuw gevangen genomen

April 2017 - Een christelijke voorganger is opnieuw gevangen genomen. Hij verzette zich tegen het verwijderen van kruisen van kerkdaken wat door de overheid was opgedragen omdat de populariteit van christelijke kerken groeit. Hij was al eens eerder gevangen genomen en hij moest toen enkele maanden in de gevangenis doorbrengen. We bidden dat hij binnenkort vrijkomt en dat hij in de gevangenis een licht zal zijn voor andere gevangenen.
Libanon - Een oase in de metropool

Februari 2017 - In een kleine christelijke boekhandel in het midden van de hoofdstad vinden christenen van verschillende denominaties een open oor en gebed in aanvulling op de boeken. Plaatsen van bemoediging zijn van onschatbare waarde in dit onderdrukte land dat nog steeds herstellende is van een burgeroorlog. Libanon heeft een groot aantal Syrische vluchtelingen opgenomen. We bidden voor dergelijke oases te midden van de politieke instabiliteit.